• ulu_fanua_01
  • ulu_fanua_02

Ova le sapalai le tumau o taavale malosi fou, e iai pea se avanoa o le EV charger i Saina?

A o latalata atu i le tausaga 2023, Tesla's 10,000th Supercharger i le atunuu tele o Saina ua nofo i lalo o le Oriental Pearl i Shanghai, ma faailogaina ai se vaega fou i lana lava upega tafaʻilagi.
I le lua tausaga talu ai, o le numera o EV chargers i Saina ua faʻaalia ai le faʻatupulaia o le pa.O faʻamaumauga a le lautele o loʻo faʻaalia e oʻo atu ia Setema 2022, o le aofaʻi o le EV chargers i le atunuʻu atoa ua oʻo atu i le 4,488,000, o se faʻaopoopoga i lea tausaga ma lea tausaga e 101.9%.
I le fausiaina o le EV charger i le suiga atoa, e mafai ona tatou vaʻaia le Tesla supercharging station lea e mafai ona tamoe mo le sili atu ma le afa aso pe a uma ona molia i le 10 minute.Na matou vaʻaia foʻi le nofoaga e sui ai le eletise a le NIO, lea e vave tele e pei o le faʻatumuina.Ae ui i lea, e ese mai i le mea moni o le poto masani a tagata faʻaoga o loʻo faʻaleleia i lea aso ma lea aso, e foliga mai tatou te le gauai atu i mataupu e fesoʻotaʻi ma le EV charger industry chain ma lona atinaʻe i le lumanaʻi.
Sa matou talanoa ma tagata tomai faapitoa tau pisinisi EV i totonu o le atunuu ma suesue ma faamatalaina le atinae o loo i ai nei o le fale gaosi oloa EV filifili alamanuia ma lona sui i luga ma lalo kamupani, ma mulimuli ane iloilo ma valoia avanoa fou mo le tuputupu ae o le fale EV charger alamanuia i le lalolagi faavae. i luga ole alamanuia moni ma gafatia i le lumanai.
E faigata tele ona maua se tupe a le EV charger, ma e leʻi galulue faʻatasi Huawei ma le Setete Grid
I se fonotaga a le alamanuia EV charger i le aso na muamua atu ananafi, sa matou fefaʻasoaaʻi ma se tagata tomai faapitoa tau pisinisi EV e uiga i le faʻataʻitaʻiga o tupe mama o loʻo i ai nei o le EV charger industry, le faʻataʻitaʻiga o le EV charger operator ma le tulaga o le atinaʻeina o le EV charger module, o se vaega autu o le EV charger alamanuia.

Q1: O le a le faʻataʻitaʻiga o tupe mama a le au taʻavale eletise i le taimi nei?
A1: O le mea moni, e faigata mo le faʻaaogaina o taavale afi eletise ona maua ni tupe mama, ae matou te ioe uma lava o loʻo i ai faiga faʻaoga talafeagai: pei o le nofoaga tautua o fale kesi, e mafai ona latou tuʻuina atu meaʻai ma faʻafiafiaga i luga o nofoaga faʻatau, ma tuʻuina atu. 'au'aunaga fa'atatau e tusa ai ma mana'oga o tagata e fa'atauina.E mafai foi ona latou fesootai ma pisinisi e maua ai totogifuapauina o faasalalauga.
Ae ui i lea, o le tu'uina atu o 'au'aunaga e pei o nofoaga tautua o fale kesi e mana'omia ai nofoaga lagolago ma tagata faigaluega fa'apitoa, o se aofa'iga tele o le lagolago mo tagata fa'afoe, e mafua ai ona faigata le fa'atinoga.O le mea lea, o auala autu o tupe mama o loʻo maua saʻo lava mai le totogiina o totogifuapauina o auaunaga ma fesoasoani, ae o nisi o faʻalapotopotoga o loʻo sailia foi ni tupe maua fou.

Q2: Mo le eletise o taavale afi, o kamupani e pei o PetroChina ma Sinopec, o loʻo i ai le tele o fale kesi, o loʻo i ai ni tulaga lelei o le faʻaogaina?
A2: E leai se masalosalo i ai.O le mea moni, o le CNPC ma Sinopec ua uma ona auai i le fausiaina o le eletise o taavale afi ma nofoaga faʻapipiʻi, ma o lo latou sili ona lelei o le lava o a latou punaoa fanua i totonu o le taulaga.

I Shenzhen, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o loʻo i ai le tele o taʻavale eletise mama i Shenzhen, o loʻo maualuga pea le lelei o tupe maua a le au faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu, ae i se taimi mulimuli ane o le atinaʻe, o le ai ai se faʻafitauli o loʻo i ai se tulaga le lava o le taugofie i fafo. mea tau fanua, ma tau o fanua i totonu e taugata tele, o loʻo faʻapipiʻi i lalo i le faʻaauau pea ona tulaʻi mai o le uta eletise.

O le mea moni, o taulaga uma i le lumanaʻi o le ai ai se tulaga tau atinaʻe e pei o Shenzhen, lea e lelei ai tupe maua muamua, ae o le taimi mulimuli e faʻafefe ona o le tau o fanua.Ae o le CNPC ma le Sinopec o loʻo i ai ni faʻamanuiaga faʻanatura, ina ia mo tagata faʻatautaia, CNPC ma Sinopec o ni tagata faʻatauvaʻa ma faʻamanuiaga faʻanatura i le lumanaʻi.

Q3: O le a le tulaga o le atinaʻeina o le faʻaogaina o le taʻavale eletise eletise eletise?
A3: E tusa ma le fiasefulu afe o kamupani faʻapitonuʻu o loʻo faia le faʻaogaina o le taʻavale eletise, ae o le taimi nei ua toʻaitiiti ma toʻaitiiti le au gaosi oloa o loʻo faia le eletise eletise eletise, ma o le tulaga faʻatauva o loʻo sili atu ona manino.O le mafuaʻaga o le faʻaogaina o le taʻavale eletise, o le vaega pito sili ona taua o le pito i luga, o loʻo i ai se tulaga maualuga faʻapitoa ma faʻasolosolo malie ona pulea e ni nai kamupani ulu i le atinaʻe.

Ma i atinaʻe o le taʻutaʻua faʻapisinisi, faatosinaga ma tekinolosi, o Huawei e sili ona lelei i totonu o tagata gaosi eletise eletise uma.Ae ui i lea, o le Huawei's electric car charger module e eseese, o lea e leai se felagolagomai ma le atunuʻu mo le taimi nei.
I le faʻaopoopoga i Huawei, Faʻateleina, Infypower ma Tonhe Electronics Technologies o faʻatau autu ia i Saina.O le tele o maketi maketi o Infypower, o le maketi autu o loʻo i fafo atu o le fesoʻotaʻiga, o loʻo i ai se tau faʻapitoa, aʻo Tonhe Electronics Technologies o loʻo i ai se sao maualuga tele i le fesoʻotaʻiga, faʻateleina le faʻaalia o le tauvaga oligarchic.

O le pito i luga o le laina eletise eletise EV e vaʻavaʻai i le faʻaogaina o le module, ma le ogatotonu e vaʻavaʻai i le tagata faʻapipiʻi

I le taimi nei, o le laina pito i luga o alamanuia o le EV charger mo taavale malosi fou o le gaosiga o vaega ma meafaigaluega e manaʻomia mo le fausiaina ma le faʻaogaina o EV chargers.I le totonugalemu o le alamanuia, o le faʻatautaia o loʻo molia.O tagata o lo'o auai i fa'asologa eseese o le fa'atauina o lo'o i lalo ole laina o fale gaosi oloa e tele lava ina fa'aaogaina ta'avale malosi fou.

I le laina pito i luga o alamanuia o taavale EV charger, o le faʻaogaina o le module o le soʻotaga autu ma e maualuga lona tulaga faʻapitoa.

E tusa ai ma faʻamaumauga a Zhiyan Faʻamatalaga, o le tau o meafaigaluega meafaigaluega o le EV charger o le tau autu lea o le EV charger, faʻamaumauga mo le sili atu i le 90%.O le faʻaogaina o le module o le autu lea o meafaigaluega faʻapitoa a le EV charger, faʻamaumauga mo le 50% o le tau o meafaigaluega faʻapitoa o le EV charger.

O le faʻaogaina o le module e le gata ina maua ai le malosi ma le eletise, ae o loʻo faʻatinoina foi le AC-DC liua, DC faʻalauteleina ma le vavae ese, lea e fuafua ai le faʻatinoga ma le lelei o le EV charger, ma e mafai ona taʻua o le "loto" o le EV charger, ma se tulaga maualuga faʻatekinisi, ma o le tekinolosi taua e naʻo lima o ni nai atinaʻe i totonu o pisinisi.

I le taimi nei, o le aufaipisinisi faʻapipiʻi faʻapipiʻi i le maketi o Infypower, Increase, Huawei, Vertiv, UUGreenPower Electrical, Shenzhen Sinexcel Electric ma isi kamupani taʻutaʻua, o loʻo nofoia le sili atu i le 90% o uta faʻapipiʻi fale.

I le totonugalemu o le taʻavale EV filifili alamanuia, e tolu faʻataʻitaʻiga pisinisi: faʻataʻitaʻiga taʻitaʻia, taʻavale taʻavale faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga a le vaega lona tolu.

O le faʻataʻitaʻiga taʻitaʻia e le faʻatautaia o se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga lea e faʻamaeʻa ai e le tagata faʻapitoa le faʻafaigaluegaina, fausiaina ma le faʻaogaina ma le tausiga o pisinisi EV charger ma tuʻuina atu auaunaga tau mo tagata faʻaoga.

I lenei faiga, o loʻo faʻapipiʻiina e le au faʻatonuina le faʻaogaina o punaoa i luga ma lalo o le laina fale gaosi oloa ma auai i le suʻesuʻega ma le atinaʻeina o le faʻaaogaina o tekonolosi ma le gaosiga o meafaigaluega.I le amataga, latou te manaʻomia le faia o se aofaiga tele o tupe teufaafaigaluega i luga o le saite, EV charger ma isi mea tetele.O se fa'agaioiga mamafa-aseta, lea e iai mana'oga maualuga i le malosi fa'avae ma le malosi fa'atinoina o pisinisi.E fai ma sui o pisinisi e iai TELD New Energy, Wanbang Star Charge Technology, State grid.

O le taʻiala taʻutaʻua o atinaʻe taʻavale o le faʻaogaina lea o le faʻaogaina o le faʻaogaina e le au taʻavale malosi fou le EV e fai ma auaunaga pe a uma ona faʻatau atu ma tuʻuina atu i tagata e ona ituaiga faʻataʻitaʻiga sili atu le poto masani.

O lenei faiga e mo na'o tagata e ona ta'avale tumau o pisinisi tau ta'avale, ma e maualalo le fa'aogaina o le EV chargers.Ae ui i lea, i le tulaga o le fausiaina o faaputuga tutoʻatasi, e manaʻomia foʻi e pisinisi taʻavale ona faʻaalu se tau maualuga e fausia ai le eletise EV ma tausia i latou i le taimi mulimuli ane, lea e talafeagai mo pisinisi taʻavale ma le tele o tagata faʻatau ma pisinisi autu mautu.Sui pisinisi e aofia ai Tesla, NIO, XPENG Motors ma isi.

O le vaega lona tolu o le fa'atonuina o auaunaga fa'avae o se faiga fa'atonuga lea e tu'ufa'atasia ai e le isi vaega ma toe fa'atau atu le EV o lo'o fa'agaoioia e ala i lona lava agava'a tu'ufa'atasiga.

O lenei faʻataʻitaʻiga tulaga tolu-vaega tuʻuina atu auaunaga e le auai i le faʻafaigaluegaina ma le fausiaina o EV chargers, ae faʻafeiloaʻi EV chargers o faʻasalalauga eseese i lona lava tulaga e ala i lona gafatia tuʻufaʻatasia punaoa.Faatasi ai ma tekinolosi o faʻamatalaga tetele ma punaoa tuʻufaʻatasia ma faʻasoa, o loʻo fesoʻotaʻi le EV chargers o faʻalapotopotoga eseese e tuʻuina atu auaunaga tau mo C-tagata faʻaoga.O kamupani sui e aofia ai Xiaoju Fast Charging ma Cloud Fast Charging.

A maeʻa le toeitiiti atoa le lima tausaga o le tauvaga atoa, o le EV charger operational pattern ua faʻamautu muamua, ma o le tele o maketi o loʻo pulea e le au faʻatautaia, faʻavaeina se tripod complexion o TELD New Energy, Wanbang Star Charge Technology, State grid electric.Peita'i, e o'o mai i le taimi nei, o lo'o fa'alagolago pea le fa'aleleia o feso'ota'iga tau tupe i fesoasoani tau faiga fa'avae ma le fa'atupeina o maketi tetele, ma e le'i o'o i le taamilosaga o tupe mama.

Si'itia i luga, ogatotonu ole TELD New Energy

I totonu o le EV charger industry, o le maketi fa'atau oloa i luga ma le vaeluagalemu o le maketi o lo'o i ai tulaga fa'atauvaga ma uiga tau maketi.O lenei lipoti o loʻo faʻavasegaina ai le atinaʻe taʻutaʻua o le faʻaogaina o mea i luga: Faʻateleina, ma le vaeluagalemu o loʻo faʻatonuina: TELD New Energy, e faʻaalia ai le tulaga o pisinisi.

Faatasi ai ma i latou, EV charger i luga o tauvaga mamanu ua fuafuaina, Faateleina nofoia se nofoaga.

Ina ua maeʻa le atinaʻe i tausaga talu ai nei, o le mamanu maketi i luga o le EV chargers ua faʻavaeina.A'o gauai atu i le fa'atinoga o oloa ma le tau, o tagata fa'atau i lalo e sili atu le gauai atu i mataupu tau alamanuia ma le mautu o oloa.E faigata mo tagata fou fou ona maua le faʻalauiloaina o pisinisi i se taimi puupuu.

Ma Faʻateleina foʻi i le luasefulu tausaga o atinaʻe, faʻatasi ai ma se suʻesuʻega ma atinaʻe faʻatekonolosi matua ma mautu, o se faasologa atoa o oloa taugofie ma auala o le tele ma le lautele lautele o le maketi maketi, o oloa a le kamupani o loʻo faʻaaogaina lelei i ituaiga uma. o galuega faatino, i le igoa tau alamanuia.

E tusa ai ma le faʻasalalauga o le Faʻateleina, i le itu o oloa faʻapipiʻiina eletise, o le a faʻaauau pea ona faʻaleleia le faʻaleleia o oloa e faʻavae i luga o oloa o loʻo i ai nei, faʻamalieina faʻataʻitaʻiga faʻatinoga e pei o manaʻoga o le siosiomaga ma le gaosiga o malosiaga, ma faʻavavevave le atinaʻeina o oloa faʻapipiʻi vave DC. e fa'amalieina mana'oga maketi.

I le taimi lava e tasi, o le a matou faʻalauiloaina foi le "tasi EV charger ma le tele o tau" ma faʻaleleia le faʻaogaina o fofo faʻapipiʻiina e tuʻuina atu ai fofo faufale sili atu ma oloa mo le fausiaina o nofoaga maualuga DC charging stations.Ma faʻaauau pea le faʻaleleia atili o le fausiaina o masini komepiuta o le faʻaogaina o le nofoaga ma le pulega faʻavae, faʻamalosia le faʻataʻitaʻiga pisinisi tuʻufaʻatasia o le "pulega faʻavae + faufale fofo + oloa", ma taumafai e fausia se faʻailoga e tele-faʻafouina e avea o se taʻutaʻua faʻatau ma fofo i totonu. le alamanuia eletise eletise.

E ui lava, Faʻateleina e malosi, ae i tausaga talu ai nei, o le faʻatauga maketi a le tagata faʻatau, o loʻo i ai pea tulaga lamatia tauvaga maketi i le lumanaʻi.

Mai le itu mana'omia, i tausaga talu ai nei, o le maketi i luga o le eletise i totonu o le atunu'u o lo'o fa'aalia ai le tulaga tau maketi a le tagata fa'atau ma le malosi o le tauvaga.I le taimi lava e tasi, o le atinaʻeina o le faʻaogaina o le eletise ua suia foi mai le amataga o le fausiaina i le maualuga o le faʻatinoga o galuega, ma o le EV o loʻo tuʻuina atu le eletise eletise ua ulufale atu i le tulaga o le toe faʻaleleia ma le faʻamalosia.

I le faʻaopoopoga, faʻatasi ai ma le faʻavaeina o le maketi maketi, o loʻo i ai i le au taʻalo o loʻo i ai nei i le alamanuia le malosi faʻapitoa, pe a fai o suʻesuʻega ma atinaʻe fou a le kamupani e le mafai ona faʻaleleia lelei i luga o le faʻatulagaga, o le atinaʻeina o oloa fou e le fetaui ma manaʻoga maketi ma isi faafitauli, o le a vave ona suia e kamupani tupulaga.

I le aotelega, Faʻateleina ua matua faʻaulu i le maketi mo le tele o tausaga, e malosi le faʻatauvaʻa, ma o loʻo taumafai foi e fausia se faʻataʻitaʻiga pisinisi faʻapitoa.Ae peitaʻi, afai o suʻesuʻega ma atinaʻe i le lumanaʻi e le mafai ona mulimulitaʻia taimi, o loʻo i ai pea le lamatiaga o le faʻaumatiaina, o le microcosm foi lea o atinaʻe i luga i totonu o le eletise eletise eletise atoa.

TELD o loʻo taulaʻi tele i le toe faʻamalamalamaina o le "fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi", faʻamatuʻuina atu oloa faʻapipiʻi masini eletise ma faia taumafaiga i le ogatotonu o le filifili alamanuia faʻapipiʻi, o loʻo i ai se moat loloto.

Ina ua mavae le tele o tausaga o tauvaga maketi, o le maketi ogatotonu ua fausia se tripod complexion o TELD New Energy, Wanbang Star Totogi Tekonolosi, Setete grid., ma TELD tulaga muamua.E pei o le 2022 H1, i totonu o le fanua faʻasalalau lautele, o le maketi o le DC e faʻatatau i togi e tusa ma le 26%, ma o le faʻatonuina o le voluma e sili atu i le 2.6 piliona tikeri, faʻatasi ai ma se sea maketi e tusa ma le 31%, faʻamuamua uma i le atunuʻu.

O le mafuaʻaga o loʻo tumau ai le TELD i le pito i luga o le lisi ona ua ia atiina ae se avanoa tele i le faagasologa o le faʻatulagaina o le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga: o le numera o le faʻaogaina o le eletise na tulaʻi mai i se nofoaga patino e faʻatapulaʻa ona o le fausiaina o le faʻatupeina o aseta. o lo'o fa'atapula'aina e le nofoaga ma le gafatia fa'aitulagi;i le taimi lava e tasi, o le faʻatulagaina o mea faʻapipiʻi eletise e manaʻomia ai tupe faʻaalu tetele ma tumau, ma o le tau o le ulufale atu i le alamanuia e matua maualuga lava.O le lua faʻatasi e fuafua le tulaga le maluelue o TELD i le ogatotonu o le gaioiga faʻaiʻuga.

I le taimi nei, o le tau o le faʻaogaina o nofoaga eletise eletise e maualuga, ma o le totogiina o totogifuapauina o auaunaga ma fesoasoani a le malo e le lava e lagolago ai tupe mama a le au faʻatautaia.I nai tausaga ua tuana'i, o lo'o su'esu'e e kamupani feso'ota'i ni auala fou e maua ai tupe mama, ae ua maua e le TELD se auala fou, mai se auala fou.

Yudexiang, taʻitaʻifono o le TELD, fai mai, "Faatasi ai ma le taʻavale eletise ma le faʻaaogaina, tufatufaina atu le malosi fou, faiga e teu ai le malosi, fetuutuunai avega ma isi punaoa e pei o le ave, faʻamaopoopoina le faʻaogaina o le malosi, 'faʻapipiʻiina o fesoʻotaʻiga + micro-grid + teuina malosi. network' ua avea ma tino autu fou o le eletise eletise, o le auala sili lea e ausia ai le neutrality carbon."

E tusa ai ma lenei manatu, o le pisinisi pisinisi a TELD o loʻo feagai ma se suiga tele: o le totogiina o totogifuapauina, o le autu autu o tupe maua mo kamupani faʻatautaia i aso nei, o le a suia e ala i le lafoina o totogi mo converged virtual power plants i le lumanaʻi.

I le 2022, H1, o loʻo fesoʻotaʻi le TELD i se numera tele o le tufatufaina atu o le photovoltaic ma tufatufaina atu le malosi o le teuina, tatalaina le nofoaga autu o le auina atu o le eletise o le tele o aai, ma fausia le tele o ituaiga eletise eletise e faʻavae i luga o faʻataʻitaʻiga faʻaoga faʻapitoa e pei o le faʻatonuina o le faʻatonuina. -peak charging, peak power selling, micro-grid photovoltaic, cascade energy storage, and vehicled-network interaction, ma iloa ai le tau-faaopoopo pisinisi malosi.

O le lipoti tau tupe o loʻo faʻaalia ai o le afa muamua o lenei tausaga na ausia tupe maua o le 1.581 piliona yuan, o se faʻaopoopoga o le 44.40% i luga o le vaitaimi lava lea e tasi i le tausaga talu ai, ma le tupe mama na siitia i le 114.93% i luga o le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai, e faʻaalia ai o lenei faʻataʻitaʻiga e le gata. galue, ae mafai foi ona ausia lelei le tuputupu ae o tupe maua i le taimi nei.

E pei ona mafai ona e vaʻai, TELD, i le avea ai ma taʻitaʻi o le faʻauʻuga o le taotoga, e iai sona malosi malosi.I le taimi lava e tasi, e faʻalagolago i nofoaga faʻapipiʻi atoa o fesoʻotaʻiga ma avanoa i le gaosiga o le eletise ma le faʻaogaina o le malosi i le lalolagi atoa, saili se faʻataʻitaʻiga pisinisi sili atu nai lo isi.E ui lava e le o maua ni tupe mama ona o le uluai tupe teufaafaigaluega, i le lumanaʻi vaʻaia, o le TELD o le a tatalaina ma le manuia le taamilosaga o tupe mama.

E mafai e le alamanuia ev charger ona faʻafeiloaʻi pea le tuputupu aʻe fou?

I totonu o le fale EV charger i luga ma midstream maketi tauvaga mamanu ua faasolosolo malie, taitasi EV charger atinae o loo faalauteleina pea le maketi e ala i tekinolosi iteration ma faaleleia ma alu i fafo e saili auala faaopoopo.

E masani ona fa'agesegese le tauina o uta EV i totonu o le atunu'u, ma o le mana'omia e tagata fa'aoga mo le fa'atonuina o le eletise e maua ai avanoa fou mo le fa'atupulaia.

E tusa ai ma le faʻavasegaina o le faʻaaogaina o tekonolosi, e mafai ona vaevaeina i le AC charger ma le DC charger, lea e taʻua foi o le telegese o le EV charger ma le vave EV charger.E oʻo mai ia Oketopa 2022, o loʻo iai le AC charges mo le 58% ma DC chargers mo le 42% o tagata lautele EV charger ownership i Saina.

I le taimi ua tuanaʻi, na foliga mai e mafai e tagata ona "faʻapalepale" i le faagasologa o le faʻaaluina o itula e totogi ai, ae faʻatasi ai ma le faʻateleina o le tele o taavale malosi fou, o le taimi e faʻaalu ai ua faʻaumi ma umi, o le faʻatonuina o le popole na amata foi ona aliali mai, ma O le manaoga o le tagata faʻaoga mo le maualuga-voltage maualuga-mana vave faʻapipiʻiina o loʻo faʻateleina, lea e matua faʻaleleia ai le faʻafouina o le eletise DC EV.

I le faʻaopoopoga i le itu faʻaoga, o loʻo faʻalauiloaina foi e le au gaosi taavale le suʻesuʻeina ma le faʻalauiloaina o tekinolosi faʻavavevave, ma o le tele o kamupani taʻavale ua ulufale atu i le vaega tele o le gaosiga o le 800V maualuga-voltage faʻataʻitaʻiga fausaga faʻatekonolosi, faʻamalosia le fausiaina o latou lava lagolago fesoʻotaiga. , fa'aosoina le fa'avavevaveina o le fauina o uta DC EV maualuga.

E tusa ai ma le faʻamatalaga a Guohai Securities, faʻapea o le 45% o faʻamatalaga fou a le lautele ma le 55% o faʻamatalaga fou a le tagata lava ia o le a faʻaopoopoina i le 2025, 65% o le DC charges ma le 35% o AC charges o le a faʻaopoopoina i le faʻasalalauga lautele, ma o le tau averesi o le DC chargers ma AC chargers o le a 50,000 yuan ma 0.3 miliona yuan i le faasologa, o le maketi tele o ev charges o le a oʻo atu i le 75.5 piliona yuan i le 2025, faʻatusatusa i le 11.3 piliona yuan i le 2021, ma le 4-tausaga CAGR e oʻo atu i le 4 tausaga. 60.7%, o loʻo i ai se avanoa tele maketi.

I le fa'agasologa o le toe fa'aleleia o le fa'aola vave ma le fa'aleleia atili, ua ulufale atu ai fo'i le maketi i fafo i se ta'amilosaga fou o le fa'avavevave o le fausiaina.

O mafua'aga autu o lo'o fa'aoso ai le fa'avavevaveina o le faufaleina o totogi i fafo ma atina'e tau uta i totonu o le atunu'u e alu i le sami e fa'apea.

1. O Europa ma le Iunaite Setete o lo'o umia tram ua vave ona fa'atupula'ia, e tusa lava pe fa'atauina e avea ma nofoaga lagolago, fa'ateleina le mana'oga.

Aʻo leʻi oʻo i le kuata lona lua o le 2021, o faʻatauga taʻavale a Europa na sili atu i le 50% o le aofaʻi o faʻatauga, ae talu mai le kuata lona tolu o le 2021, o le faʻatupulaia o le faʻatauga o taavale eletise mama i Europa ua faʻateleina vave.O le vaega o taavale eletise mama ua siitia mai le itiiti ifo i le 50% i le afa muamua o le 2021 i le lata i le 60% i le kuata lona tolu o le 2022. O le siʻitia o le vaega o taavale eletise mama ua tuʻuina atu se manaʻoga malosi mo ev chargings.

Ma o le US fou eletise o loʻo i totonu o le taimi nei e maualalo, naʻo le 4.44%, aʻo faʻavavevave le saoasaoa o le faʻaogaina o taavale afi fou a le US, o le tuputupu aʻe o le faʻaaogaina o taavale eletise i le 2023 e tatau ona sili atu i le 60%, e faʻamoemoe e oʻo atu i le 4.73 miliona malosi fou. fa'atauga ta'avale i le 2025, o le avanoa fa'aopoopo i le lumana'i e tele, o le maualuga o le fa'atupulaia o lo'o fa'aosoina ai fo'i le atina'eina o tau fa'aletonu.

2. O Europa ma le United States car-charger ratio e maualuga tele, o le taavale e sili atu nai lo le uta, o loʻo i ai le lagolago malosi.

E oʻo mai i le 2021, o le pule fou o le taʻavale malosi a Europa e 5.5 miliona, e 356,000 le totogi o tagata lautele, o le fua faatatau o le taʻavale a le lautele e maualuga i le 15: 1;a'o le US taavale malosi fou e 2 miliona, e 114,000 le totogi o tagata lautele, o le fua faatatau o le ta'avale a le lautele e o'o atu i le 17:1.

I tua atu o le maualuga o le tau o le ta'avale, o lo'o i ai le tulaga quo o le le lava tele o le fa'atulagaina o fale tetele i Europa ma le Iunaite Setete, o lo'o i ai se avanoa tele o maketi.

3. O le aofaʻi o le DC chargers i Europa ma Amerika faʻasalalau lautele e maualalo, e le mafai ona faʻamalieina manaʻoga o tagata faʻaoga mo le faʻapipiʻiina vave.

O le maketi a Europa o le maketi lona lua e sili ona tele i le lalolagi ina ua maeʻa Saina, ae o le alualu i luma o le fausiaina o le DC charging i Europa o loʻo i ai pea i le amataga.E oʻo atu i le 2021, i totonu o le 334,000 faʻasalalauga lautele i totonu o le EU, 86.83% e tuai ona totogi ma 13.17% o totogi vave.

Pe a faatusatusa i Europa, DC faufale faufale i le Iunaite Setete e sili atu le alualu i luma, ae e le mafai lava ona ausia manaoga o tagata e faaaogāina mo le vave molia.E oo atu i le 2021, i totonu o le 114,000 totogi i totonu o le Iunaite Setete, o le telegese o totogi e maua ai le 80.70% ma le vave o le totogiina o lafoga mo le 19.30%.

I maketi i fafo o loʻo faʻatusalia e Europa ma le Iunaite Setete, ona o le televave o le faʻateleina o le numera o trams ma le maualuga maualuga o le fua faatatau o taavale-charger, o loʻo i ai se manaʻoga lagolago malosi mo totogi ev.I le taimi lava e tasi, o le vaega o le DC charges i le taimi nei ev charging e maualalo tele, e mafua ai le manaʻoga a tagata faʻaoga mo le vave faʻatau.

Mo atinaʻe, ona o tulaga faʻataʻitaʻiga ma tulafono faatonutonu a Europa ma Amerika e sili atu le faʻamalosi nai lo le maketi a Saina, o le ki mo taimi puʻupuʻu "alu i le sami" o le mauaina lea o faʻamaoniga masani;I le taimi umi, afai e mafai ona faʻamautuina se seti atoa o le maeʻa faʻatau ma fesoʻotaʻiga tautua, e mafai ona fiafia atoatoa i le faʻatupulaia o tufatufaga o maketi i fafo ev tau.

Tusi i le faaiuga

EV fa'atauina e avea o se ta'avale malosi fou e lagolagoina ai meafaigaluega mana'omia, e le masalomia le tele o maketi o pisinisi ma le fa'atupulaia.

Ae ui i lea, mai le vaaiga a tagata faʻaoga, ev chargings e faigata lava ona maua ni uta ma faʻagesegese ona totogi mai le televave o le tuputupu aʻe i le 2015 e oʻo mai i le taimi nei;ma pisinisi o loʻo tauivi i luga o le pito o le gau ona o le tele o tupe faʻaalu muamua ma le maualuga o le tau o le tausiga.

Matou te talitonu e ui lava o le atinaʻeina o le ev charging alamanuia o loʻo feagai pea ma le tele o faʻafitauli, ae faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o tau o gaosiga i luga, o le vaeluagalemu pisinisi faʻataʻitaʻiga faasolosolo malie le matua, ma atinaʻe e tatala le auala i le sami, o le a fiafia le alamanuia i tufatufaga o le a foi. ia iloa.

I lena taimi, o le faʻafitauli o le faigata ona maua ev chargings ma le faʻagesegese totogi o le a le toe avea ma se faʻafitauli mo tagata e ona tram, ma o le a iai foʻi le alamanuia taavale malosi fou i luga o se ala soifua maloloina o le atinaʻe.


Taimi meli: Ian-11-2023